Nils Lundkvist: ”En enorm revanschlusta” Foto: Bildbyrån.

Nils Lundkvist: ”En enorm revanschlusta”

Uppdaterad
Publicerad

Två raka förluster i VM – inte en start Tre Kronor ville ha.

Nils Lundkvist tror en dags vila kommer att göra gott.

– Det känns som att vi gjuter mod i gruppen. Nu känner vi en enorm revanschlusta, säger han till SVT Sport.

Sverige spelade dubbla matcher i ishockey-VM i helgen. Båda slutade med förlust. Det blev förluster mot Danmark och Belarus – två resultat Tre Kronor inte hade räknat med.

– Det är förstås inte den situation vi önskade att vi var i, men nu är det bara att gilla läget. Det känns som att vi gjuter mod i gruppen. Vi är sugna och nu känner vi en enorm revanschlusta inför mötet med Schweiz, säger Nils Lundkvist.

Ishockey-VM

Lundkvist hoppas att en dags vila kommer att göra gott för Tre Kronor.

– Vi är en grupp med ett gäng bra killar. Vad ska man säga? Det är lite annorlunda, mycket egentid på rummet, men jag tycker ändå att det är mycket glädje i omklädningsrummet. Det blir klockrent nu med en ledig dag i dag då vi kan hänga lite mer med varandra. Det är bara att knyta näven i fickan och köra så ska vi se till att vinna mot Schweiz, säger Lundkvist.

Tre Kronor spelar mot Schweiz i morgon. På fredag väntar Storbritannien.

SVT sänder hockey-VM.

KLIPP: Höjdpunkter: Sverige-Belarus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet