Danmark slog Sverige i Malmö. Foto: Bildbyrån/SVT.

Danmark tog revansch – trots 8–34 i skott

Svensk seger igår – men på torsdagskvällen var det Danmarks tur att få jubla efter en 3–2-seger.

Detta trots att det var förkrossande 34–8 i skott till Sverige.

Tre Kronor hämtade upp ett tvåmålsunderläge men det var Nicolai Meyer som slog in den avgörande 3–2-pucken och tog danskarna till en seger i mini-turneringen Nordic Cup.

Sverigebekante Mathias From (Rögle, Södertälje, AIK och Modo) behöll målformen från gårdagen och satte danskarna i en tidig ledning i miniturneringen som är en del del i förberedelserna inför ishockey-VM i Lettland.

Danmark hade fyra skott och gjorde två mål på Sveriges målvakt Arvid Holm i den första perioden.

Tre Kronor kom tillbaka – först reducerade Dennis Ramussen tidigt i andra när han stänkte in ett friläge och i slutet av perioden kvitterade Anton Wedin till 2–2.

Men sista ordet fick danskarna när Nicolai Meyer gjorde 3–2 i spel fem mot fyra när tredje perioden bara var 15 sekunder gammal.

Danmarks målvakt som storspelade heter Sebastian Dahm och spelar till vardags i österrikiska Klagenfurter.

För Sveriges del väntar nu Norge i ett dubbelmöte 3-4 maj.