Igor Sjestjorkin svalkar sig under en vattenpaus. Foto: TT.

NY Rangers vann med debutant i målet

Uppdaterad
Publicerad

Varken Henrik Lundqvist eller Alexander Georgijev vaktade New York Rangers bur i NHL-mötet med Colorado. I stället var det nykomlingen Igor Sjestjorkin som hjälpte sitt hemmalag till 5-3-segern.

– Han såg riktigt bra ut. Lugn och stabil, säger målskytten Mika Zibanejad till Aftonbladet.

Igor Sjestjorkin plockades upp från farmarlaget Hartford för att stå mot Colorado. Och efter att ha släppt in två puckar i början av första perioden, spelade den 24-årige ryssen upp sig i NHL-debuten.

Totalt räddades 29 puckar från Rangersmålet i matchen som slutade 5–3 till New Yorklaget. Rangers Mika Zibanejad gjorde ett mål och lagkamraten Jesper Fast noteras för tre assist.

– Jag tror att han ser fram emot möjligheten. Han har verkligen förtjänat den, sade Rangerstränaren David Quinn under en presskonferens inför Sjestjorkins debut.

KLIPP: Vancouvers segersvit på sju raka matcher sprack rejält

”Varit ett fullkomligt proffs”

På frågan hur ordinarie målvakten Henrik Lundqvist reagerar på en situation med tre målvakter svarade Quinn:

– Han tar det bra. Vi pratades vid i går och det är som sagt inte någon överraskning. Han visste att han (Sjestjorkin) så småningom skulle plockas upp tack vare hur han har spelat. Henrik har varit ett fullkomligt proffs. Helt klart under ett och ett halvt år sedan jag kom hit. Han förstår att han kommer att fortsätta få spela och få möjligheter. Och som Hank (Lundqvist) sade i går ”när jag spelar måsta jag spela så bra jag kan”.

Elias Lindholm gjorde Calgarys samtliga mål när laget mötte Chicago på bortaplan. Matchen slutade 2–1 och Adam Boqvist noterades för en assist på hemmalagets enda mål.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

5 - 3

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

2-2, 2-1, 1-0
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 17082

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.