Petterssons mål förgäves – Vancouver släppte in nio mål

Elias Pettersson gjorde sitt 20:e mål för säsongen – men när matchen var över stod hans Vancouver som förlorare med 9–2 på bortaplan mot Tampa Bay.

Vancouvers segersvit stannade vid sju matcher.

Samtidigt förlängde Tampa Bay sin segerrad till åtta stycken.

Men på isen var det klasskillnad i toppmötet, i alla fall i målprotokollet.

Sju mål under en period

Elias Pettersson gjorde 1–0 från nära håll, vilket var ställningen efter första perioden. När Loui Eriksson sedan kvitterade sex minuter före andra pausvilan, var det kvitterat till 2–2.

Men Tampa Bays svarade med en rejäl målexplosion:

Med fyra snabba mål de sista minuterna var storsegern på god väg, och i tredje fullbordade hemmalaget förnedringen.

– Det är inte varje dag man är med om att vi gör sex mål i en och samma period och till slut lyckas få in nio, säger Tampa Bays Victor Hedman till Aftonbladet.