Nyblivne pappan stor hjälte när Färjestad kvitterade

Uppdaterad
Publicerad

Två mål på 1.22 i den tredje perioden blev matchavgörande.

Färjestad kvitterade kvartsfinalserien till 1-1 i matcher efter dagens 3-1-seger.

Det kan värmlänningarna främst tacka målvakten Markus Svensson för.

HV71 vann fredagens bortamöte mot Färjestad med 2-1 efter att Robin Figren avgjort i förlängningsspelet.

I dag var det HV själva som satte gasen i botten direkt från nedsläpp på hemmaplan i Jönköping. Redan efter ett par minuter stod det 7-0 i skotten och helt välförtjänt satte även Andreas Thuresson ledningmålet.

Men Färjestad kom tillbaka och kvitterade i den andra perioden innan de satte in nådastöten i mitten av den tredje perioden.

7.34 satte Daniel Viksten 2-1 i powerplay och 8.56 tryckte Sebastian Erixon in trean.

Fler mål blev det inte och därmed är kvartsfinalserien kvitterad.

Segern kan till stor del tillskrivas målvakten Markus Svensson som räddade sitt lag i två perioder när HV bombade på med skott. Svensson stod inte i fredagens match då han precis blivit pappa, men i dagens möte var han tungan på vågen.

– Det har varit lite av en utmaning. Men vi visste att det (födseln) skulle komma ganska tätt inpå så vi har fått mycket stöttning. Men det är ju positiva saker som hänt privat så det har bara gett energi, säger Markus Svensson till C More.

SHL

HV71 logo

HV71

1 - 3

Färjestad BK logo

Färjestad BK

1-0, 0-1, 0-2
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 7000

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.