Anton Lander och Carl Klingberg i Tre Kronor-tröjan. Foto: Tomi Hänninen/Bildbyrån

Nytt besked: Reserver i OS-hockeyn

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors och Damkronornas respektive OS-trupper är redan presenterade.

Under måndagen kom dock beskedet att de får ta ut sex reserver som får följa med till Peking.

– Vi är positiva till det här, sedan får vi se om och i så fall hur vi utnyttjar det, säger förbundets tävlingschef Olof Östblom.

Det var i fredags som förbundskapten Johan Garpenlöv presenterade Tre Kronors OS-trupp, sammanlagt 22 utespelare och tre målvakter.

Under söndagen var det Rysslands tur och det som förvånade mest var att de, utöver de 25 spelarna, tagit ut sex reserver som kommer att resa med laget till Kina.

– Vi håller just nu på att söka information om det här, men som det verkar så kan både herrarna och damerna anmäla sex reserver som får bo på ett särskilt hotell i Peking som är covidsäkrat, säger det svenska hockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.

Men innan de tar något beslut i frågan vill de ha mer information.

– Möjligheten verkar finnas, men vi skulle vilja veta mer innan vi tar något beslut. Hur kommer det att fungera? Vilka är förutsättningarna? Kan spelarna träna med det övriga laget?

Hur kommer det sig att Ryssland fick den här informationen före er?

– Jag vet inte hur de har fått beskedet före oss, det kanske beror på tidsskillnaden. Vi har i alla fall haft kontakt med SOK (Sveriges olympiska kommitté) i dag och de har bekräftat att det är på det här viset och de är beredda att hjälpa till, säger Östblom som välkomnar beskedet.

– Vi är positiva till det här, sedan får vi se om och i så fall hur vi utnyttjar det. Det gäller att vi har motiverade spelare och vi måste få till det med klubbarna som spelarna är avlönade av också. Men vi utgår från att spelarna blir släppta till OS, vi har haft en bra dialog med klubbarna hela tiden.

KLIPP: Loob: ”Kanske de tre bästa målvakterna i hela OS” (21 januari)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Loob: ”Kanske de tre bästa målvakterna i hela OS”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer