• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Direkt i SVT: Ödesmatch för Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Ödesmatch för Leksand för att nå slutspelet i SDHL.

– De måste besegra SDE, annars är chansen borta, säger Chris Härenstam, som kommenterar matchen, som du ser drekt i SVT.

Leksand har en tunn trupp och har haft en säsong med motgångar. Laget dras med skador på nyckespelare, men tack vare 4-1 mot streckkonkurrenten AIK i helgen har laget ännu chansen att nå slutspel.

Men för att peta just AIK från den åttonde och sista slutspelsplatsen bör nian Leksand vinna mot gästande SDE i veckans SVT-match.

– Leksand har ett halmstrå och jag tror de kan ta det, säger Chris Härenstam.

Ska Leksand lyckas krävs det att profilerna Wilma Johansson och Kajsa Armborg har en bra offensiv kväll.

– De är sevärda och enormt viktiga för laget.

SDE från Danderyd i Stockholm är sjua i tabellen och har haft en bättre säsong än Leksand. De kommer till Dalarna med en av ligans bästa målvakter, kanadensiskan Lindsey Post, som röstades fram som ett ai ligan förra säsongen.

– SDE har haft en jättefin säsong framför allt försvarsmässigt. Möjligen har de haft lite problem framåt, menar Härenstam.

Vilken typ av match väntar du dig?

– Det blir målsnålt, men säkert sevärt. Och ska jag tippa tror jag Leksand tar halmstrået och vinner.

Du ser Leksand-SDE i SVT24/SVT Play eller i spelaren ovan med start start kl 19.30.

SDHL

Leksands IF logo

Leksands IF

2 - 1

SDE HF logo

SDE HF

0-0, 0-1, 2-0
Tegera Arena, Leksand

Fakta

Leksand-SDE

Var: Tegera Arena.

När: Onsdag 20 januari.

Tid: 19.30.

Sändning i SVT 24: 19.30. Chris Härenstam kommenterar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.