Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre Kronors förbundskapten om hyllningen av Börje Salming. Foto: BILDBYRÅN

Sam Hallam om Börje Salmings hyllning: ”Fint – samtidigt gör det ont”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam tog del av hyllningen till Börje Salming i Toronto.

Med blandade känslor, berättar han för SVT Sport.

– Det är så jäkla svårt. Det är en hyllning till Börje och samtidigt gör det ont att se hur han mår nu.

Hallam har precis som de flesta andra i ishockeyvärlden berörts av Börje Salmings insjuknande i ALS. Och hyllningskören stämmer han in i.

– Börje är för mig som för de flesta i svensk hockey, en pionjär, en kille som går rakt mot elden och gav många svenskar möjlighet och öppnade dörren. Det är en ”class act”, allt han gör, säger Hallam och fortsätter:

– Det är fantastiskt att se den kärleken han får och man förstår vilken fantastisk människa det är när man ser reaktionen han väcker hos människor.

Även Jonathan Dahlén och Joel Lassinantti har sett hyllningen. 

– Jag tycker de tär väldigt svårt att sätta ord på. Det är väldigt mycket känslor, otroligt häftigt samtidigt som det är... ja, svårt att sätta ord på. Det är en väldigt fin hyllning, välförtjänt, till en av våra största, säger Jonathan Dahlén.

Lassinantti:

– Det är rörande. Först och främst är det väldigt tråkigt, det som hänt. På något sätt är det livets gång, att alla får inte vara friska. Då inser man att det gäller att ta vara på alla dagar man får må bra. Väldigt tråkigt för Börje och hela hans familj... han är väl värd den hyllningen. Hoppas att han får positiv energi så att han kan kämpa vidare, säger han.

Här hyllas Börje Salming i Toronto:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arkivbild. Se när Börje Salming hyllades i Toronto under hösten 2022 i klippet Foto: Stina Stjernkvist/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.