Örebros raketresa fortsätter – upp på slutspelsplats.

Örebros raketresa fortsätter – upp på slutspelsplats

Uppdaterad
Publicerad
Mora tog ledningen redan efter 46 sekunder. Då var slutspel långt borta för Örebro.
En stark 4-1-vändning senare, som grundlades med lir à la Sovjet, är Örebro nu uppe på slutspelsplats. För en månad var laget 14 poäng ifrån.

För en månad sedan låg Örebro Hockey näst sist och hade 14 poäng upp till slutspelsplats. Efter en tung 4-1-seger efter 0-1-underläge mot Mora, är laget nu uppe på slutspelsplats.

Skulle Örebro lyckas helt skulle det vara en enorm vändning. Mot Mora lyckades de med den mindre. Mora ledde tidigt med 1-0 efter endast 41 sekunder.

1-1 påbörjade vändningen. Och 1-1 var också matchens godbit. I powerplay spelade Örebro på Sovjet-maner och klapp-klapp-spel senare dunkade Jere Sallinen in 1-1.

”Allt avgörs på torsdag”

Rodrigo Abols tog köksvägen för 2-1 och vändningen var fullbordad.

– Jag är bara glad att bidra. Det är kul att spela de här matcherna när det är tajt och nära slutspel. Jag är gladare över lagets tre poäng än mina. Vi får se hur resultatet blir mellan Linköping och Brynäs, sen avgörs allt på torsdag, säger Rodrigo Abols i C More.

Efter det var det bara Örebro och till slut vann laget klart med 4-1.

SHL
Örebro HK logo

Örebro HK

4 - 1

Mora IK logo

Mora IK

0-1, 2-0, 2-0
Behrn Arena, Örebro

Fakta: Så är läget inför sista SHL-omgången

Visa

10 Örebro 51 16 21  7  7 129-143  69 poäng

11 Brynäs  51 17 18 2 14 114-140 69 poäng

12 Linköping 51 15 22  8 6 130-139 67 poäng

  • Lagen slåss om den sista slutspelsplatsen som är plats nummer tio. Just nu innehas den av Örebro och om de vinner den sista matchen mot Malmö är platsen deras.
  • Brynäs tar platsen om de i den sista omgången tar fler poäng i sin match mot Frölunda än vad Örebro gör.
  • För att Linköping ska ta tionde och sista åttondelsfinalplatsen behöver de ta tre poäng (vinna efter ordinarie tid), samtidigt som Örebro och Brynäs tar noll poäng (förlorar efter ordinarie speltid).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer