Oskarshamn chockade serieettan – körde över Luleå i andra

Uppdaterad
Publicerad

I ett möte som såg ut att kunna tippas på förhand blev helt tvärtom.

Jumbon Oskarshamn vann med 4–2 efter att totalt ha dominerat i den andra perioden.

Toppen mot botten och ett formstarkt Luleå som kom på besök

Filip Hållander gjorde visserligen 1-0 till Luleå men Oskarshamn kvitterade inte bara i den första perioden, utan fortsatte också med målskyttet i nästa perioden.

Först kom 2-1 och när man sedan hade tryckt in 3-1 var det inte på något sätt orättvist.

Under den andra akten hade Luleå inte tagit något mer än en vansinnig timeout från tränare Thomas Berglund och endast mäktat med fyra skott. Då hade Oskarshamn tryckt iväg 18 och dominansen var total.

– Jag tycker att vi gör en jättebra period. Det var längesen vi spelade så här bra. Det är såhär det ska se ut, men tyvärr har vi inte gjort det på många matcher. Det har gått lite åt skogen i dem. Nu känner jag igen oss, säger 3-1 skytten Filiph Engsund till C More efter andra perioden.

Aldrig nära en vändning

Oskarshamn fortsatte att spela bra mycket bättre än ett bottenlag men med tio minuter kvar att spela skulle det bli spänning igen. Luleåbacken Daniel Sondell klippte till direkt efter tekning och efter det mäktiga slagskottet så var det reducerat.

Då blev nog många hemmafans bli nervösa för en kommande forcering. Men det blev istället en snabb replik.

Om Sondells skott var hårt var Henrik Nilssons raka motsatsen. Mindre viktigt var det då den satt ribba in och 4–2 var ett faktum.

Serieettan Luleå försökte sedan under de sista minuterna men det var aldrig nära någon vändning och skrällen var ett faktum.

”Vi är uträknade”

Rejält firande efter matchen i Oskarshamn bland både publik och spelare.

– Vi har en tro på oss som inte många andra har och idag visar det sig ordentligt på isen. Det sitter kvar från förra året då vi gjorde en härlig resa som ingen trodde på. Vi är nästan med i varje match och gör bra prestationer men sen har de tinte funkat. Men när det gör det så är vi så här bra, säger Oskarshamns Johannes Salmonsson till C More efter matchen.

– Luleå är nog inte så nöjda med sin insats idag vilket jag kan förstå. Någonstans så finns det där i bakhuvudet säkert, att de möter Oskarshamn och att vi är uträknade och är man inte på tå och vi är det så blir det så här.

SHL

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

4 - 2

Luleå HF logo

Luleå HF

0-1, 3-0, 1-1
Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn
Publik: 2936

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.