Rögle tog tredje raka mot Frölunda

Rögle fick en kalasstart på det nya året. Bortaseger mot Frölunda i Scandinavium (2–1), förlängd segersvit till fyra matcher.

Rögle visade ingen respekt för de regerande mästarna Frölunda utan gick ut hårt från första nedsläpp. 10–4 i skott och 1–0 efter ett distinkt avslut av Craig Schira upp i krysset bakom Niklas Rubin blev facit efter första perioden.

I andra perioden kom Frölunda ut med ny kraft. Skotten på och utanför mål talade sitt tydliga språk, 23 mot 13 för göteborgarna. Och när Rögle drog på sig utvisningar visslade puckarna runt Rögles målvakt Roman Will.

Ryan Lasch var tillbaka i Frölundas laguppställning efter fler matchers frånvaro och han dirigerade pucken runt Rögles box.

Första SHL-målet

Men efter ett olyckligt bakåtspel gick pucken ur offensiv zon. Theodor Lennström fick ett olyckligt skär vid egen blå och plötsligt var Hampus Gustavsson fri med Rubin i Frölundamålet. 2–0 till gästerna i numerärt underläge, dessutom Gustavsson första mål i SHL-karriären.

När Jacob Petersson kunde lirka in pucken från nära håll med sex minuter kvar fick matchen nerv. Frölunda satte allt på ett kort och pressade på mot Rögleburen. Men Rögle kunde reda ut stormen.

Roman Will i Röglemålet storspelade och ängelholmarna kan tacka sin tjeckiske burväktare för att Frölunda aldrig kom i närheten den här eftermiddagen. Det backarna inte tog hand om plockade Will lugnt ner.

Fjärde raka

Rögle är heta just nu. Trots fem skadade och två spelare borta för spel i junior-VM tog Rögle sin fjärde raka seger.

När Rögle slog Frölunda den 27 november 2018 var det första segern mot göteborgarna på 24 år. Sedan dess har laget regerat i matchserien. Av de senaste sex matcherna har Rögle vunnit fem. Dagens seger är den tredje den här säsongen i SHL.