Foto: C More

Leksandspelaren bars ut på bår efter otäcka scener

Uppdaterad
Publicerad

19 minuter in i andra perioden i matchen mellan Leksand och Almtuna kraschade Leksandspelaren Tobias Forsberg in i sargen. Han blev därefter liggande på isen innan han bars ut på bår.

Med mindre än en minut kvar av andra perioden i mötet mellan Leksand och Almtuna utspelade sig otäcka scener. Vid ställningen 3-1 till Leksand åkte Tobias Forsberg rakt in i sargen med huvudet först, det efter en misslyckad tackling på en Almtunaspelare.

Forsberg blev liggande helt stilla på isen men både spelare och sjukvårdspersonal var snabbt framme. Domaren beslutade att ta periodpaus, med bara 57 sekunder kvar av andra perioden, och Leksandspelaren ska därefter ha burits ut på bår.

– Han är vid medvetande och förs med ambulans till sjukhus nu. Vi håller kontakt med sjukvårdspersonalen, men det är det vi vet i nuläget, sa Christer Siik, assisterande sportchef Leksand, till SVT Sport strax efter 20.

I den tredje perioden visade Leksandfansen sitt stöd till Forsberg genom att hålla upp banderoller med texten: ”Krya på dig” och ”Kriga för Tobbe”.

På torsdagsförmiddagen rapporterade Dalarnas landsting att Forsberg förts till Uppsala Akademiska Sjukhus och han är svårt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.