• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Alexander Ovetjkin och Jaromir Jagr. Foto: TT

Ovetjkins nya milstolpe: Lika många mål som Jagr

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Ovetjkin fortsätter att ösa in mål i NHL.

I nattens seger mot Calgary gjorde ryssen två nya mål.

Det innebär att han nu gjort 766 mål i NHL – lika många som Jaromir Jagr på delad tredje plats i historien.

Alexander Ovetjkin fortsätter att slå nya rekord i NHL.

I nattens 5-4-seger mot Calgary tog han ny mark i historieböckerna.

Först kvitterade han till 2-2 assisterad av landsmannen Jevgenij Kuznetsov. Målet var hans 765:e NHL-mål i historien, ett bakom legendaren Jaromir Jagr.

Men han skulle också ta sig ikapp Jagr målmässigt i nattens match. I slutminuten plockade Calgary ut målvakten vilket öppnade för Ovetjkin som kunde sätta 5-3 i tom bur.

Målet innebär alltså att han står noterad för 766 mål – lika många som Jagr vilket också innebär en delad tredje plats i NHL-historien.

– Det är alltid trevligt att höra om sådana milstolpar. Det är ganska stort. Jag har alltid sagt att det är häftigt att få nämnas bland dessa namnen, säger han efter matchen.

128 mål upp till Gretzky

NHL-rekordet innehar som bekant legendaren Wayne Gretzky. Under sin aktiva karriär gjorde han 894 mål vilket innebär att Ovetjkin har 128 mål kvar att göra för att bli bäste målskytt genom tiderna.

Den här säsongen har han hittills 36 fullträffar.

NHL

Calgary Flames logo

Calgary Flames

4 - 5

Washington Capitals logo

Washington Capitals

1-0, 1-2, 2-3
Scotiabank Saddledome, Calgary
Publik: 15628

Flest mål i NHL

1. Wayne Gretzky – 894 mål

2. Gordie Howe – 801 mål

3. Alexander Ovetjkin – 766 mål

3. Jaromir Jagr – 766 mål

5. Brett Hull – 741 mål

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.