Pettersson fixade poäng efter måltorkan

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges poängbästa spelare hade en sex matcher lång måltorka. Men i mötet med Carolina smällde Elias Pettersson till – två gånger om och fixade en poäng för sitt Vancouver Canucks. Laget föll efter straffar borta mot Carolina, med 3-4 och bröt den långa segersviten.

– Självklart ville vi ha två poäng men vi lyckades komma tillbaka två gånger om, säger Elias Pettersson.

Med 23 mål och 32 assist är Elias Pettersson, från Ånge, den poängbästa svensken i NHL.

Han har stått för fem assist på de fem senaste matcherna men målen har uteblivit. Efter sex raka matcher utan att ha hittat nätet, den längsta måltorkan den här säsongen för 21-åringen, visade Pettersson upp fina offensiva kvaliteter igen.

”Ska jag göra mål måste jag skjuta direkt”

I inledningen av matchen mot Carolina landade pucken strax bakom svensken, varpå han vände sig om och avlossade ett skott, liggandes i luften, som betydde 1-0 till kanadensarna.

Carolina vände på matchen och när Vancouver jagade en kvittering till 3-3 klev svensken fram igen. Den här gången sköt han ett skott – i höjd med den förlängda mållinjen – och via carolinamålvakten, James Reimers benskydd letade sig pucken in.

– Jag kollade upp och såg att Reimer var vid den andra sidan och jag tänkte ”ska jag göra mål måste jag skjuta direkt”. Det var lite tur att den gick in men jag tar gärna det.

Nygamla stjärnan hjälte

Matchen kom att avgöras på straffar där Pettersson slog till ytterligare en gång. Men det hjälpte in då Carolinas nygamla stjärna, Justin Williams klev fram och avgjorde. Vancouvers fem matcher långa segersvit bröts men laget leder fortfarande sin division.

38-årige Williams gjorde nyligen comeback efter att ha varit kontraktslös, då han valde att inte förlänga sitt avtal med Carolina som gick ut efter de förra säsonen.

Williams har på sina fyra matcher stått för två mål och en assist plus det avgörande målet i mötet med Vancouver. Williams är inne på sin åttonde säsong i klubben och sammanlagt 21:a i NHL.

NHL

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

4 - 3

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

0-1, 2-1, 1-1, 0-0, 1-0
PNC Arena, Raleigh, NC
Publik: 15767

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.