William Nylanders två mål för Toronto räckte inte. Foto: TT

Platt fall för Toronto – kvitterat i åttondelen

Att William Nylander gjorde två mål och Erik Källgren i målet räddade allt räckte inte för Toronto. Tampa Bay vann den fjärde åttondelsfinalen och det är nu kvitterat i matchserien.

Matchen var bara en minut gammal när Tampa Bay tog kommandot hemma mot Toronto i NHL-slutspelet.

Steven Stamkos laddade bössan en meter innanför blålinjen, och avlossade ett direktskott som letade sig in bakom Jack Campbells klubbsida. Victor Hedman noterades för en passningspoäng.

”Det var pinsamt”

Sju minuter senare hade hemmalaget en 3-0-ledning, som utökats till hela 5-0 fem minuter in i andra perioden.

Att Toronto spelade dåligt är bara förnamnet.

”Maple Leafs skämmer ut sig”, skriver Toronto Suns hockeykommentator Steve Simmons i en analys, som beskriver det som ett obegripligt fiasko. ”Det var pinsamt”, skriver Sportsnets Luke Fox.

2-2 i matchserien

Efter 5-0 fick Campbell lämna buren och ersättas av svenske Erik Källgren. 25-åringen, som gjorde NHL-debut i år, fick därmed sin första smak av Stanley Cup. Han räddade de tio skotten som skickades mot honom under andra halvan av matchen.

Toronto vaknade egentligen först i tredje perioden, när William Nylander skakade liv i matchen med två raka mål, hans första i slutspelet.

Men närmare än så kom aldrig Toronto. Ytterligare tre mål trillade in under matchens sista sju minuter, varav Tampa stod för två i öppen kasse, och slutsiffrorna skrivs därmed 7-3.

Det står nu 2-2 i matchserien, som avgörs i bäst av sju.