Gabriel Landeskog hade en bra kväll i match tre mot Nashville. Foto: TT

Landeskog matchhjälte – Colorado nära kvarten

Gabriel Landeskog blev matchhjälte med två mål och två assist när Nashville besegrades med 7-3 i den tredje åttondelsfinalen i Stanley Cup.

Nu är hans Colorado bara en seger i från avancemang till kvartsfinalen i NHL-slutspelet.

Colorados lagkapten Gabriel Landeskog briljerade i bortamatchen i Nashville, som dominerades av powerplaymål. Colorado stod för fyra av dem. Ett av dem stod Landeskog för, när han i andra perioden slog in en retur som innebar 3–2-ledning.

Nashville kämpade, trots underläge under stora delar av matchen, och lyckades kvittera vid två tillfällen. Men när Landeskog via ribban stod för sitt andra mål för kvällen lyckades Tennessee-laget inte kämpa sig i kapp längre. Målet innebar 4–3, och ytterligare tre puckar gled så småningom Colorados väg, och matchen slutade 7–3.

Bäst på isen

Med två mål och dessutom två assists utsågs den 29-årige tidigare Djurgårdsspelaren föga förvånande till matchens bäste spelare.

– Jag tror att vi alla vet att det inte handlar om individuell statistik i slutspelet. Det handlar om vinster och förluster grabbar. Låt oss njuta av den här (segern) och så kör vi på i morgon, sade han till lagkamraterna i omklädningsrummet efter segern.

Vinsten var den tredje raka för Colorado i matchserien, mot noll för Nashville, och Colorado är därmed bara en seger från avancemang. Även nästa match sker på Nashvilles hemmais.

– De har ryggen mot väggen på hemmaplan, du vill aldrig bli utslagen i fyra raka på hemmaplan. Vi vill försöka att få slut på det här och inte ge dem något hopp, säger Landeskog enligt The Denver Post.

Ett orosmoln är Colorados målvakt Darcy Kuemper, som lämnade isen i slutet av första perioden sedan han fått en klubba i ögat. Enligt tränaren Jared Bednar är han svullen, men inte allvarligt skadad.

Johansson målskytt

I de övriga åttondelsfinalerna som spelades under natten mot söndagen besegrade Pittsburgh New York Rangers med 7–4, Pittsburgh tar därmed ledningen med 2–1 i matcher.

Washington vann mot Florida med 6–1. Marcus Johansson stod för ett mål och en assist, Nicklas Bäckström för två assists och Johan Larsson för en. Washington leder med 2–1 i matcher, efter att ha förlorat förra med 1–5.

– Vi kom ut hårdare och svarade, förra matchen gjorde oss lite förbannade. Vi spelade bra i 60 minuter, jag tror att vi fick slita för det i början, men vi förtjänade segern och de mål vi gjorde. Det var överlag en bra laginsats, säger Johansson vid presskonferensen.

MER NHL: Bisarra olyckan i NHL – knockas av plexiglas