Milstolpe för Hedman när Tampa utjämnade

Uppdaterad
Publicerad

Tampa Bay repade sig, vann över Toronto och jämnade ut åttondelsserien mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet. Victor Hedman gjorde ett mål och tre assist.

– Vi ville ha en bra start med tanke på hur det gick i förra matchen, säger Hedman till SVT Sport.

Den regerande Stanley Cup-mästaren Tampa Bay studsade tillbaka efter den inledande brakförlusten mot Toronto i Stanley Cup-slutspelet. På bortaplan vann Floridalaget med 5–3. Det är nu ett lika i serien.

– Vi ville ha en bra start med tanke på hur det gick i förra matchen, säger Hedman till SVT Sport.

Tre assist tillsammans med ett skott i mål – det är första gången som Hedman lyckas plocka fyra poäng i en slutspelsmatch i NHL. Och den svenske backstjärnan visade vägen med att göra matchens första mål.

– Det var ett jätteviktigt mål.

Nikita Kutjerov gjorde ett mål och två assist, Brayden Point, Corey Perry och Brandon Hagel gjorde varsitt mål.

Storspel i Tampas mål

Andrej Vasilevskij hämtade sig efter 0–5-förlusten och räddade 31 skott i Tampamålet. Och Hedman hyllade lagets burväktare efter den viktiga segern.

– Han var fantastisk när vi behövde honom idag. Den där plockräddningen i andra perioden kommer att visas i hela USA och Kanada.

I en av de andra åttondelsserierna på östkusten utökade Carolina sin ledning till 2–0 över Boston efter en 5–2 -vinst på hemmaplan.

Bostons Hampus Lindholm lämnade isen i slutet av andra perioden efter att ha blivit tacklad av Andrej Svetjnikov. Lindholm spelade inte mer efter det. Jesper Fast gjorde ett mål för Carolina.

Nattens lag möter varandra igen natten mot lördag, svensk tid.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

3 - 5

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

0-1, 1-2, 2-2
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 19135

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.