• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonathan Pudas försvarar Tingsryds Isak Pantzare. Foto: SVT/Bildbyrån

Stjärnan Jonathan Pudas kritik efter intervjun: ”Många vill att vi ska vara ärliga...”

Uppdaterad
Publicerad

I fredags anmäldes Tingsryd av hockeyallsvenskan för att deras spelare kritiserade situationsrummet i en intervju. Det tycker Tre Kronor-backen Jonathan Pudas att är helt fel.

– Många vill att vi ska visa känslor, men när det väl händer så kväver man det, säger han till SVT Sport.

Det var när hockeyallsvenska Tingsryd fick ett mål bortdömt i matchen mot Östersund förra veckan som Tingsryds Isak Pantzare var rejält irriterad i en intervju med C More.

– Det är inte domarnas fel, det är de där jävlarna som sitter i Stockholm, eller var fan de är, och ringer ned oss. Vi tränar på det varje dag, att driva mot kassen, och så tar de bort ett klockrent mål. De pissar på svensk hockey, sade han.

I fredags kom beskedet att hockeyallsvenskan som liga har valt att anmäla Tingsryd till sitt disciplinråd för Pantzares ord. Väl där kan man straffas med böter.

Skellefteås stjärnback, som just nu är med Tre Kronor i Malmö, tycker att en anmälan är fel väg att gå.

– Jag tycker att väldigt många vill att vi ska vara väldigt ärliga och att vi ska visa känslor när det är heta matchsituationer, men när det väl händer så kväver man det. Jag tycker inte att han säger något olämpligt och det har inte skett flera gånger, utan det är bara så jäkla härligt att se. Det är tråkigt om man ska ta bort det, säger han till SVT Sport.

Vem är det som kväver det enligt dig?

– Att det blir repressalier för det är tråkigt. Det blir en extra krydda när det sker då och då. Det är inte hela världen. Det blir lite roligare än de vanliga intervjuerna om att åka skridskor och få pucken på mål.

Smålandsposten var först med att rapportera om att hockeyallsvenskan anmält Tingsryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.