Prestigemötet mellan Sverige och Finland kommer att avgöra turneringen. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor möter Finland i match om turneringssegern: ”Vi har vår bästa match kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige måste besegra Finland i dag för att förbundskapten Sam Hallam ska kunna ta sin tredje raka turneringsseger. Men han tror inte att det blir enkelt.

– Vi måste plocka fram det bästa vi har, säger Hallam till SVT Sport.

En match återstår i Euro Hockey Tour-turneringen i Malmö och den är mot rivalen Finland. Inför avgörandet är Finland etta i turneringen och Sverige tvåa. Den som vinner matchen vinner också turneringen.

– Det är alltid roligt att möta dem. Tajta, roliga matcher och mycket folk på läktaren. Det är oftast de roligaste matcherna på Euro Hockey Tour. Det blir kul att lira, säger backen Jonathan Pudas.

Den här säsongen är förbundskapten Sam Hallams första vid rodret och hittills har han vunnit samtliga turneringar. Nu har han alltså chansen att ta tredje raka.

– Det ska bli otroligt kul. Vi måste plocka fram det bästa vi har och jag tycker vi har vår bästa match kvar i den här turneringen. Den behöver komma i morgon för att vi ska kunna vinna, säger han.

Även Finlands vikarierande förbundskapten, Brynäs-tränaren Mikko Manner, ser fram emot rivalmötet.

– De har jätteduktiga spelare med här. Det blir jättehårt och alla vet att vi måste göra en kanonbra match. Finland-Sverige är alltid turneringens bästa match.

Matchen börjar klockan 16.00.

Landskamp

Sverige logo

Sverige

1 - 4

Finland logo

Finland

1-3, 0-1, 0-0
Füssen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.