Räddade 45 skott för SDE-seger

I förra matchen vann Linköping med 14–0 över Göteborg.

Men riktigt lika enkelt skulle det inte bli mot fjolårsnian SDE, som hade inlett SDHL-säsongen med två förluster.

Hemmalaget från norra Storstockholm vann med 2–1 sedan målvakten Sofia Reideborn storspelat och räddat 45 av 46 skott.

Linköping, SM-finalist i fjol och tippat topplag i årets hockeysäsong, gjorde första målet i slutet av första perioden. Linnea Johansson nätade i spel fem mot fyra.

I mitten av andra perioden kvitterade Annie Åsell och knappt två minuter senare satte Kayleigh Hamers 2–1 i powerplay.