Magiskt solonummer av Connor McDavid: ”Det snyggaste mål jag sett”

Två mål av Mika Zibanejad räckte inte för New York Rangers.

Svensken blev överglänst av Connor McDavid som stod för ett fullkomligt magiskt kvitteringsmål när Edmonton vann med 6-5 efter förlängning i natt.

– Det är det snyggaste mål jag sett, säger lagkamraten Darnell Nurse.

Ska du bara se en sekvens från nattens NHL-hockey så är det McDavids solonummer mot Rangers.

Efter ett ribbskott tog han tag i pucken i mittzon och utmanade ensam fyra motståndare. Kanadensaren åkte rakt in i stormen, lurade bort alla, inklusive målvakten, och lade iskallt in kvitteringen till 5-5 med knappa tre minuter kvar av matchen.

– Helt fenomenalt. Titta på det här! Snacka om handleder och snacka om styrkebesked, sa kommentatorn samtidigt som publiken var i extas.

– Jag har aldrig varit med om maken, konstaterade backen Darnell Nurse efteråt.

McDavid själv konstaterade ödmjukt:

– Jag har betalt för att göra stora mål och för att göra såna saker. Jag utför bara mitt jobb.

Dubbla mål av Zibanejad

Dessförinnan hade Mika Zibanejad slagit till två gånger för bortalaget.

Först styrde han in 4-1 med skridskon i powerplay i den andra perioden. Edmonton hämtade ikapp, men Zibanejads andra mål var desto snyggare än det första.

Svensken avancerade med fart in i anfallszonen och avlossade ett snärtigt handledsskott i krysset som betydde 5-4 sju minuter in i sista perioden.

Sedan var det alltså ”The McDavid Show”.

Zibanejad: ”Surt”

Matchen gick till förlängning där ligans mål- och poängkung Leon Draisaitl hittade luckan mellan benen på målvakten Alexandar Georgiev efter 3.27. McDavid noterades för en assist till segermålet.

Målet var hans tionde för säsongen och den 23:e poängen totalt. Han toppar därmed poängligan före lagkamraten McDavid som har 22 (8+14). Båda har spelat tio matcher.

– Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb att ta oss upp i ledning med tre mål, sedan vet jag inte om vi blev för passiva och ville försvara ledningen lite för mycket, men det här var surt, säger Mika Zibanejad till nhl.com.

MER NHL: Här räddar han åskådarna med sällsynt manöver – men straffas