Rangers vändning – kämpade sig kvar i Stanley Cup

New York Rangers var tvunget att vinna mot Pittsburgh. Då krigade sig Mika Zibanejad och hans lagkamrater tillbaka och vände underläge till seger. Pittsburghs storstjärna Sidney Crosby tvingades dessutom lämna isen skadad.

På Madison Square Garden i New York var Pittsburgh redo att kasta ut Rangers ur Stanley Cup och kila vidare mot kvartsfinal. Efter halva matchen ledde kapten Sidney Crosby och hans mannar med 2–0, vilket skulle ge 4–1 i matcher till Pittsburgh och en kvartsfinalbiljett.

Men hemmalaget Rangers ville annat.

Tre mål på tre minuter

Med halva foten ute ur turneringen tog laget chansen framför hemmapubliken – och levererade tre mål på mindre än tre minuter i slutet av den andra perioden.

Pittsburgh kvitterade visserligen till 3–3, men Rangers hade fått upp gnistan och svarade med 4–3 i powerplay i början av den tredje perioden. Hemmalaget punkterade sedan matchen med ett avgörande 5–3-mål i tom målbur i slutsekunderna.

Storstjärnan utgick skadad

Rangers målkavalkad kom i samma veva som Pittsburghs Sidney Crosby tvingades lämna isen efter en hård armbågstackling mot huvudet från Jacob Trouba. 34-åringen är med sina nio poäng den näst bäste poänggöraren hittills i hela slutspelet.

– Självklart vill man inte se någon göra sig illa, och så klart är Sid en väldigt viktig spelare för oss, säger Pittsburghs forward Teddu Blueger.

Men:

– Vi har spelat utan honom under året och gjort rätt bra ifrån oss. Vi kämpar oss igenom skador, så jag tror inte att det här är något som vi inte kan bemästra, tillägger han.

Crosbys tillstånd ska utvärderas och frågan är om han hinner återvända till match sex, som spelas natten mot lördag. Pittsburgh leder med 3–2 i bäst av sju matcher och har alltså då en ny chans att avgöra åttondelsfinalen, på hemmaplan dessutom.