Nylander-show när Toronto åter tog greppet om åttondelen

Toronto har matchboll i jämna åttondelsdramat mot Tampa efter 4-3 i natt. Mycket tack vare matchens MVP William Nylander, som stod för två assist och ett klassmål inför den kokande hemmapubliken.

– Det är en enorm comebackvinst, säger William Nylander på presskonferensen efteråt.

Regerande Stanley Cup-mästaren Tampa Bay kom ut offensivt. Gästerna hade 14-4 i skottstatistik och en 2-0-ledning efter första perioden, där en av målskyttarna var Victor Hedman. Den svenska stjärnbacken hittade en lucka i trafiken framför mål och sköt pucken stolpe-stolpe-nät.

Men i den sjudande hemmarenan lyckades Toronto vända på tillställningen och vinna med 4-3. En kontrast mot fiaskot sist, då Toronto kördes över av Tampa Bay med 7-3.

Nylander: ”Långt ifrån över”

Och det var William Nylander som visade vägen, inte minst när han satte ledningsmålet 3-2 i tredje perioden, ett välplacerat skott som gick in via bortre stolpen. 25-årige Nylanders tredje mål i slutspelet, och svensken utsågs sedan till matchens bästa spelare.

NHL:s skyttekung Auston Matthews satte avgörande 4-3 till Toronto på en retur i slutperioden. Det kanadensiska laget leder nu med 3-2 i matcher inför den sjätte åttondelen i Tampa, Florida, på torsdag.

– Vi lyckades kämpa oss tillbaka, men vi måste komma ihåg att det är långt ifrån över. Det var en härlig seger, men det som betyder något är vad som händer i nästa match i Tampa, säger William Nylander på en presskonferens efter matchen.