Washingtons Tom Wilson i bråk med Rangers Artemi Panarin. Foto: TT

New York Rangers rasar mot NHL

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers rasar mot chefen för ligans disciplinnämnd George Parros.

De anser att straffet mot Tom Wilson inte är tillräckligt hårt.

”Vi är chockade över att NHL och deras avdelning som har hand om spelarnas säkerhet inte har tagit tillräckliga återgärder”, skriver Rangers i ett uttalande på Twitter.

De anser att Washington Capitals Tom Wilson borde ha straffats hårdare för sina tacklingar i den senaste matchen mot New York Rangers.

I ett uttalande på Twitter säger man bland annat att: ”New York Rangers är extremt besvikna på att Washington Capitals forward Tom Wilson inte blev avstängd för sina våldsamma handlingar”, skriver man uttalandet.

Man menar också att Tom Wilson har en lång historik av liknande händelser och att man inte har gjort tillräckligt för att skydda spelarna.

”Wilson har en lång historik av sådana typer av handlingar och vi är chockade över att NHL och deras avdelning som har hand om spelarnas säkerhet inte har tagit tillräckliga återgärder”.

Kräver George Parros avgång

I matchen mot Rangers hamnade Wilson i bråk med både Artemi Panarin och Pavel Buchnevich. Där drog han bland annat Panarin i håret och slängde ner honom på isen med huvudet före.

”Wilsons farliga handlingar skadade Artemi Panarin så pass allvarligt att han inte kommer att spela mer denna säsong”.

Tom Wilson fick en böter på 5 000 dollar, något som Rangers tycker är alldeles för lite. I uttalandet kräver man att chefen för ligans disciplinnämnd, George Parros, bör avgå.

”Vi ser det som att George Parros försummar sin plikt och inte längre kan fortsätta i sin nuvarande roll”, avslutar man uttalandet.

NHL har ännu inte kommenterat New York Rangers utspel.

ARKIV: Tre poäng av Bäckström – Washington föll men gick till slutspel (30 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.