Raymond om JVM: ”Självklart vill jag spela om chansen kommer”

Uppdaterad
Publicerad

JVM i ishockey kommer att spelas i augusti.

Då kan Lucas Raymond finnas med i Juniorkronorna.

– Självklart skulle jag vilja spela om chansen kommer, säger han i Hockeykväll.

JVM i ishockey för killar avbröts på grund av multipla coronafall. Sverige hade vunnit sina två inledande matcher under mellandagarna men fick packa väskorna och resa hem i stället för att spela klart.

Förra veckan meddelade dock Internationella ishockeyförbundet (IIHF) att turneringen kommer att spelas om – i augusti. Det blir en helt ny turnering där de tidigare resultaten stryks. Det kan också resultera i att lagen får ta in spelare som inte fanns med i vinterns turnering.

För Sverige innebär det att Lucas Raymond, som är ordinarie i NHL, skulle kunna vara med.

– Jag vet ärligt talat inte. Om chansen kommer så vill man alltid representera Sverige oavsett miljö. Men jag vet inte hur det fungerar med regler och vad som är tillåtet eller inte, men självklart skulle jag vilja spela om chansen kommer, säger Lucas Raymond i Hockeykväll.

Raymond har tidigare gjort två JVM-turneringar. Den här säsongen har han slagit sig in i Detroit där han har svarat för 39 poäng, 13 mål och 26 assist, på 52 matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.