Maja Helge höll nollan mot Dalarna. Foto: Bildbyrån

Regerande mästaren Småland klar för final i TV-pucken

Igår fick Småland kämpa in i förlängningen för att ta sig vidare.

Men i semifinalen mot Dalarna slog de till med ett tidigt ledningsmål och därefter höll stjärnskottet Maja Helge tätt mot dalaflickorna.

Därför är Småland ännu en gång vidare till final i TV-pucken.

– Det känns skitbra. Jag är så jävla glad, säger Smålands Moa Johannesson.

Det hade bara gått drygt en minut av första perioden när Smålands Allyssa Dapadap, som stod rätt placerad framför målet, fick ett skott till sig och lyckades ordna 1–0 mot Dalarna.

– Småland hade väldigt mycket nerver igår, för sättet de spelar på idag är helt annorlunda, konstaterade SVT:s expert Maria Rooth.

TV-pucken

Fler mål än så skulle det inte bli i matchen, inte heller för Dalarna som inte hittade in bakom Smålands storspelade målvakt Maja Helge – som också blev helt avgörande i kvartsfinalen – och därför missade final.

– Hon är grym i mål, det är hon, konstaterade Dalarnas lagkapten Tillie Ytfeldt efter matchen.

För dem väntar nu bronsmatch, medan Småland är vidare till final igen.

– Det är så jävla kul verkligen, säger Smålands Moa Johannesson.

I finalen väntar Stockholm, som 2-0-besegrade Göteborg, i den andra semifinalen.