Ryan Lasch slog SHL-rekord i antal assist. Foto: Bildbyrån

Rekord av Lasch när Frölunda vann

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda tog sin andra raka förlängningsseger på 24 timmar när Rögle besegrades på bortaplan med 4–3.

Då slog lagets poängkung Ryan Lasch SHL-rekord med sin 52:a assistpoäng för säsongen.

Segermålet kom bara 20 sekunder in i förlängningen. Max Friberg spelade fram Mats Rosseli Olsen som sköt segermålet i bortre krysset bakom hemmamålvakten Christoffer Rifalk.

– Det är skönt, det viktigaste börjar ju snart, säger matchvinnaren, och syftar på slutspelet, till C More.

Frölunda stärkte därmed sin fjärde plats i tabellen och är med 84 inspelade poäng definitivt klart för en topp 6-plats och en direktplats till kvartsfinal i SM-slutspelet.

Bakomvarande Färjestad, Växjö och Örebro kan inte alla passera.

– Det är alltid bra att slå Rögle borta. Det är bra för självförtroendet, säger Rosseli Olsen till C More.

Lasch rekordnotering

Det blev en svängig match där Frölunda vände 1–2-underläge till 3–2-ledning i tredje perioden innan hemmalagets skarpskytt Adam Tambellini kvitterade i numerärt överläge med sitt 24:e mål för säsongen.

Frölundas poängkung Ryan Lasch stod för en assist fram till Andreas Borgmans 3–2 och blev därmed ensam rekordinnehavare av flest antal passningspoäng under en SHL-säsong med 52 assist.

Inför matchen delade han rekordet med förre Skellefteåforwarden Bud Holloway.

Frölunda hade tre raka förluster inför helgens matcher, men lyfter tack vare förlängningssegrar över Djurgården och Rögle. Dessutom bröt laget en svit på sex raka bortaförluster.

Mot grundserieseger

Serieledande Rögle förlorade sin andra hemmamatch på 24 timmar efter lördagens derbyförlust mot Malmö. Skåningarna är dock fyra poäng före tvåan Luleå, som har två matcher kvar, och seger borta mot jumbon Timrå i sista omgången säkrar grundseriesegern.

– Jag är besviken över att vi förlorar på det här sättet, men poängen gör att vi har satt oss själva i en bra position och har det i egna händer inför sista matchen, säger tränaren Cam Abbott till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.