Renberg hyllar Brynäskaptenen: ”Gör en fantastisk match”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs bortaslog HV71 i den tredje SM-finalen efter två mål av Jacob Blomqvist. Och bortalagets kapten imponerade på Mikael Renberg.

– Han betyder väldigt mycket för Brynäs och gör att de har flera vapen att vinna matcher med, säger SVT-experten.

30-årige Jacob Blomqvist gjorde både 1-0 och 2-1 för Brynäs i den tredje finalmatchen som slutade 4-3 efter förlängning.

Just Blomqvist gjorde intryck på SVT:s expert.

Hockeykväll

– Han gör en fantastisk match. Det är kanske Brynäs vapen, när förstakedjan inte alltid går. Då är det andra som stiger fram, säger Mikael Renberg.

– En avig, rapp forward som också spelar väldigt uppoffrande. Han betyder väldigt mycket för Brynäs och gör att de har flera vapen att vinna matcher med.

Andersson om Brynäs ”förvandling”

Att dagens match betydde mycket för båda lagen var det inga tvivel om. I nio raka finalserier har vinnaren i match 3 också vunnit SM-guldet.

Och nu har Brynäs alltså vunnit två raka matcher. SVT-experten Jonas Andersson är imponerad av Gävlelagets stigande formkurva.

– Brynäs har ändrat sitt spel på ett imponerande sätt. För några månader sedan hade jag absolut inte trott på det, säger han i Hockeykväll.

– Brynäs gör ett otroligt bra jobb med att hålla HV på utsidan. De första 2,5 perioderna av matchen har HV stora, stora problem att ta sig in på mål. Vi har kollat på klipp här i Hockeykväll och undrat vad de håller på med, men de har förvandlats till att vara väldigt strukturerade, även i anfallszon.

”Kan Brynäs ta det här?!”

Renberg menar att HV71 inte riktigt fått till det höga tempot, som varit så framgångsrikt tidigare, under finalserien.

– Vi får se om Brynäs kan överraska och ta det här?!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet