Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu har Rickard Hugg debuterat i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån

Skellefteå-stjärnan nådde sitt mål: ”Drömt om det sedan man var liten”

Uppdaterad
Publicerad

Inför säsongen sade Skellefteås Rickard Hugg, 23, att ett av säsongens mål var att debutera i Tre Kronor. Nu har han gjort det då Sverige vann Karjala Tournament.

– Det är något man har drömt om sedan man var liten, säger han till SVT Sport.

I början av september berättade Rickard Hugg för Hockeynews att han hade som mål att ta sig till landslaget. När förbundskapten Sam Hallam tog ut sin första trupp fanns han med. Nu har han också varit med och vunnit Karjala Tournament.

– Superkul. Innan säsongen var ett mål att spela en turnering med landslaget, nu har jag gjort det. Det är något man har drömt om sedan man var liten, att få dra på sig den blågula dräkten. Så väldigt kul att få vara med, säger han till SVT Sport.

Att turneringen avslutades med en förlust mot hemmanationen Finland ger ändå lite smolk i glädjebägaren. 

– Just efter en förlust mot Finland känns det surt. Men om man kollar tillbaka på det om några dagar så kommer man säkert vara nöjd, säger Hugg.

Hugg har blivit en ledande spelare i Skellefteå och nu är nästa mål att nå världens bästa ishockeyliga.

– Mitt mål är att spela borta i NHL någon gång under min karriär, så självklart är det här ett bra tillfälle att visa upp sig för scouter, säger han om att vara med i landslaget.

Vad tror du scouterna tyckte om dina första landslagsmatcher?

– Mina första två matcher var väl lite sådär, men jag spelade bra i dag så det är något jag kan tänka på mig, säger han efter Finlandsmatchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.