Färjestad blev första lag att besegra Rögle i Ängelholm den här säsongen. Foto: Bildbyrån

Färjestad vann straffdrama i Ängelholm

Färjestad hade 3-1 borta mot Rögle efter halva matchen. Skulle det bli det första laget den här säsongen som besegrade Rögle i Catena Arena?

Svaret blev ja.

Men det krävdes straffar för att besegra skånelaget. Färjestad vann till slut med 4-3.

Serieledande Rögle har varit säkerheten själv hemma i Catena Arena den här säsongen.

Inget lag hade besegrat skåningarna innan Färjestad kom besök under tisdagskvällen. Men nu är sviten bruten.

Färjestad såg ut att gå mot segern redan under ordinarie tid.

Efter halva matchen ledde värmlänningarna med 3-1 efter att Jacob Petersson skjutit bortalagets tredje mål bakom Röglemålvakten Johan Gustafsson.

Rögle kom tillbaka

Men Rögle gav inte upp sin svit så lätt.

Dennis Everberg reducerade strax före andra periodens slut, och fyra minuter in på tredje kvitteringen sköt Leon Bristedt kvitteringen.

Men 3-3 stod sig tredje perioden ut.

Även förlängningen blev mållös och det krävdes straffar för att sära de båda lagen åt.

Lindqvist avgjorde

Här blev det bara ett mål. Gjort av Färjestads Michael Lindqvist i den tionde straffen.

Färjestads målvakt Henrik Haukeland räddade samtliga straffar, men tog ändå tvåpoängaren med ro.

– Det blir i alla fall en skönare bussresa hem, säger han till C More.