Daniel Bokk inledde målskyttet för Rögle. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Rögle bröt förlustsvit: ”Har det i oss”

Rögle bröt förlustsviten efter 5–2 borta mot Örebro.

Och formstarke Leon Bristedt gjorde som alltid denna säsong – mål mot sina favoritmotståndare.

– Vi har det i oss. Men det gäller att vi tar med oss det här till varje match, sade han till C More.

Inför mötet med Örebro hade Rögle, som inledningsvis var den stora sensationen i SHL, åkt på tre förluster i följd.

Men Rögleforwarden Leon Bristedt har hela tiden visat fin form och producerat – i åtta av sina nio senaste matcher har han gjort poäng. Han har dessutom hittat målet i alla tre mötena med Örebro denna säsong och på lördagseftermiddagen svarade han för sin 14:e SHL-fullträff samt en assist och klättrar i poängligatoppen.

Rögle började också klart piggast och efter en dryg kvart tryckte gästernas hete forward Dominik Bokk in första målet efter fint förarbete av kedjekompisen Simon Ryfors.

Klev fram

Och efter knappt halva matchen klev Rögles toppformation med Daniel Zaar, Ted Brithén och Leon Bristedt fram. Först tryckte Bristedt in 2–0 när han var framme på en retur efter en spelvändning. Och bara några minuter senare levererade centern Ted Brithén när han satte nästa puck från nära håll bakom målvakten Dominik Furch i powerplay.

– Vi gör en bra bortamatch, där vi spelar tajt och är först på puckarna, sade Leon Bristedt till C More efter andra perioden.

– Jag tycker att vi spelar den typ av hockey som man måste göra borta mot Örebro, tillade han.

Drygt tre minuter in i tredje perioden satte Dominik Bokk sitt andra mål i matchen och den tyske juniorlandslagsmannen har därmed gjort fem mål på de fyra senaste matcherna.

Kovacs på läktaren

Kort därefter fick till sist forwarden Ludvig Rensfeldt hål på Rögles målvakt Roman Will när han satte Örebros första mål. Och när knappt fyra minuter återstod tryckte också Shane Harper in 4–2 när han satte pucken i öppen bur efter en retur. Men Rögles Simon Ryfors fick sista ordet när han satte 5–2 i tom bur.

Men närmare än så kom inte hemmalaget och Örebros trend bröts efter fem raka segrar.

På torsdag väntar ny hemmamatch för närkingarna när serieettan Luleå kommer på besök. Örebros uppmärksammade stjärnförvärv Robin Kovacs gör då känslosam debut direkt mot sitt gamla lag – det lär bli slutsålt i hallen. Från läktarplats såg han när Örebro föll mot Rögle.