Daniel Zaar stor hjälte för Rögle

Rögle vann säsongens första Skånederby med 4-3. Stor hjälte blev Daniel Zaar med tre poäng, ett mål och två assist.

– Jag kommer från en bra säsong och har en trygghet i mitt spel. Det är kul att spela hockey just nu, säger Zaar till C More.

Malmö Redhawks tog emot Rögle hemma i Malmö Arena i första Skånederbyt för säsongen. Det var emellertid bortalaget Rögle som skulle få med sig alla tre poäng hem till Ängelholm efter ett sent avgörande genom Daniel Bertov fram till 4-3.

Annars fick Malmö en smakstart då Frederik Storm gav laget ledningen efter en fin assist av Max Görtz efter drygt sju minuters spel. Men glädjen blev kortvarig då Daniel Zaar klev in i handlingen. Först kvitterade han och sedan assisterade han fram till Kodie Currans 2-1-mål.

Redhawks kom ikapp

Malmö Redhawks låg under med 3-1 mot Rögle inför den tredje perioden sedan Niklas Hansson drygat ut och prickat in 3-1 i powerplay. Malmö lyckades dock både reducerade och kvitterade på en och en halv minut i den tredje perioden.  I mitten av den tredje perioden reducerade Jesper Jensen till 3-2, även det i numerärt överläge och efter 13.12 kvitterade Carl-Johan Lerby till 3-3 med ett distinkt handledsskott.

Men med 03.03 kvar att spela fick Rögle in sitt fjärde mål för kvällen när Daniel Bertov kunde raka in pucken fram till 4-3 efter fint spel av Daniel Zaar och Dennis Everberg i uppbyggnaden. Zaar slutade därmed på tre poäng, 1+2.

– Det kändes bra i dag. Jag hade bra tempo i skridskoåkningen. Jag kommer från en bra säsong och har en trygghet i mitt spel. Det är kul att spela hockey just nu, säger han till C More.