Rögle har varit överlägsna i kvartsfinalserien mot Frölunda. Foto: Bildbyrån

Rögle klart för semi – körde över Frölunda igen

Frölunda var pressat att vinna kvartsfinal fyra.

Men det blev en överkörning från Rögle – som vann med 6-1 på bortais i Göteborg.

– En väl genomförd matchserie, säger Daniel Zaar.

Frölunda, som är den senaste mästaren i SHL:s slutspel, låg under med 0-3 i matcher inför kvällens hemmamatch mot Rögle. Göteborgsklubben behövde en vinst för att hålla liv i kvartsfinalserien.

Men Frölunda blev överkört. Rögle vann till slut med 6-1.

Adam Edström gav Rögle ledningen halvvägs in i den första perioden. Några minuter före periodpausen utökade Olli Palola.

Frölunda fick in en reducering i början av mittenperioden. Men närmre än så kom aldrig hemmalaget.

”Stå med brallorna vid knäna”

Niklas Hansson gjorde 3-1, och Daniel Zaar utökade till 4-1 innan den andra perioden. Zaars mål i powerplay var vackert och visade hur överlägset Rögle var i kvartsfinal fyra.

– Bra pucktempo. Skönt att få utdelning till slut, säger Daniel Zaar.

Rögle vann till slut med 6-1. Därmed är klubben klar för semifinal.

– Vi möter ett väldigt bra lag. En eloge till dem. Rögle gör det bra men vi själva får det inte att stämma. Totalt är det inget att snacka om. Rögle vinner serien välförtjänt, säger Joel Lundqvist.

KLIPP: Rögles drömstart – 2-0 efter första perioden