Rögle utjämnade kvartsfinalserien mot Oskarshamn

Oväntad förlust i första kvartsfinalmötet.

Men i andra matchen studsade Rögle tillbaka och besegrade Oskarshamn med 3-2.

Stor hjälte? Anton Bengtsson.

Rögle vann samtliga fyra grundseriemöten med Oskarshamn. Men när kvartsfinalserien inleddes var det Oskarshamn som tog en oväntad seger.

På lördagseftermiddagen kvitterade Rögle till 1-1 i matcher, på bortais.

Gästerna fick dock en tung start.

Leon Bristedt, som missade första mötet på grund av magsjuka, ådrog sig en smäll tidigt i den första perioden och tvingades kliva av. En stund senare bekräftade klubben att det var färdigspelat för 27-åringen.

Dessförinnan var Bristedt inblandad i Rögles ledningsmål, då Adam Tambellini skickade i väg 1-0-målet bakom en skymd Tim Juel.

”Skönt att få lite självförtroende”

Oskarshamn kvitterade innan periodpausen genom Brian Cooper, innan Rögle återtog ledningen. Adam Edström, 13:e forward för dagen, fick istid i mellanakten och tog till vara på det direkt.

– Jätteskönt att komma in och få lite självförtroende, säger 21-åringen i C Mores sändning.

Oskarshamn satte 2-2 drygt en minut in i tredje. Men sista ordet fick Rögle och Anton Bengtsson, som styrde in Valtteri Kemiläinen skott.

– Skönt att se att den gå in, säger segerskytten efter matchen.

– Fruktansvärt skönt att vinna, även om vi har läge för att göra fler mål.