Adam Tambellini gjorde ett av Rögles mål. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Rögle vann måstematchen i Oskarshamn – nu väntar sjunde match

Seriesegrarna Rögle var piskat att vinna mot Oskarshamn i dag, för att inte åka ur SM-slutspelet redan i kvartsfinal.

Men drygt halvvägs in i dagens match i Oskarshamn låg de under – och såg ut att kunna vara på väg mot ett jättefiasko.

Men man vände – och spelade till sig en sjunde och avgörande match.

– Vi är starka, säger Daniel Zaar.

Rögle vann CHL förra månaden, och tog sedan även hem SHL:s grundserie.

Men efter 1–4 mot Oskarshamn i förrgår låg de under kvartsfinalserien med 2–3 i matcher, och var alltså tvingat att vinna dagens match i Småland. för att inte drömmen om ett SM-guld skulle ta slut redan nu.

Inledde i rasande tempo

Och det lyckades de med. Laget gick ut i ett furiöst tempo, och var fullständigt överlägset i den första perioden, där de efter drygt 13 minuter lyckades ta ledningen genom ett skott av Daniel Zaar som styrdes in förbi Tim Juel i Oskarshamns mål.

I den andra perioden spelade dock Oskarshamn upp sig, och lyckades göra både och två mål – vilket gjorde att Rögle helt plöstligt var riktigt illa ute.

”Skapar bra lägen”

Men gästerna lyckades samla sig, och efter ett andra mål av Daniel Zaar, och sedan ett powerplay-mål av Adam Tambellini var laget tillbaka i ledningen inför slutperioden.

– Vi skapar bra lägen och för utdelningen vilket är skönt. Så nu har vi skaffat oss ett bra läge inför sista perioden, konstaterade lagkaptenen Mattias Sjögren i C More.

Sista målet i öppen kasse

Och det läget lyckades de förvalta. Redan efter drygt tre minuters spel av slutperioden sköt Valtteri Kemiläinen ett skott som via målvakten Tim Juel gick rakt på Dennis Everberg och in i mål.

När Ludvig Larsson sedan, med bara 26 sekunder kvar att spela, satte 5–2 i öppen kasse stod det helt klart: Det blir en sjunde och avgörande match i Ängelholm på tisdag.

– Vi är starka och stänger ner det, säger Daniel Zaar, som stod för ett mål och två assist.