Färske guldvinnaren Roger Rönnberg och tränarkollegan Sam Hallam blir VM-experter i SVT. Foto: Bildbyrån

Rönnberg och Hallam VM-experter i SVT

Uppdaterad
Publicerad

De två senaste säsongernas mästartränarna i svensk hockey, Roger Rönnberg och Sam Hallam, blir experter i SVT Sports sändningar från VM i Bratislava.

– Det ska bli väldigt roligt, säger Rönnberg.

– Jag hoppas att kunna ge SVT-tittarna vinklar på spelet som ger en inblick i mitt sätt att se och studera hockey, säger Hallam.

Ishockey-VM är tillbaka i SVT och den 10 maj startar årets upplaga i Slovakien. Förutom bekanta experter som Jonas Andersson, Mikael Renberg, Maria Rooth och Staffan Kronwall förstärks SVT-teamet av två av Sveriges skarpaste tränarhjärnor. Frölundas färska SM-guldvinnare Roger Rönnberg och Växjös dito Sam Hallam.

– Det ska bli väldigt roligt. Ishockeyn är väldigt komplex och jag vill vara med och förklara varför det blir som det blir, och skapa en förståelse för hur tränare och ledare arbetar med sina lag, säger Rönnberg.

Ishockey-VM

Sam Hallam, som har två SM-guld på meritlistan, senast säsongen 2017-2018, hoppas också ge tittarna en tränares perspektiv.

– För mig är det en möjlighet att kliva in i en helt ny värld. Det är en jättespännande utmaning, och att få göra det ihop med SVT med den styrkan de har känns väldigt stimulerande och inspirerande.

– Det kommer att vara täta och viktiga matcher där allt står på spel och jag hoppas att kunna ge SVT-tittarna vinklar på spelet som ger en inblick i mitt sätt att se och studera hockey.

Roger Rönnberg har stora framgångar som klubblagstränare, två SM-guld och tre CHL-titlar, men meritlistan med Sveriges olika landslag är också lång. Guld och silver i JVM men även ett silver och två brons som assisterande förbundskapten i Tre Kronor.

– Tre Kronor lyckas varje år vara med och utmana om guldet och ska vara med och slåss om guldet i år också. Får de till de två sista matcherna i turneringen har de alla chanser att vinna igen.

Rönnberg och Hallam kommer att vara experter i SVT:s studio i Bratislava som leds av Marie Lehmann och Dusan Umicevic.

André Pops leder studion i Stockholm i sällskap av experterna Mikael Renberg och Maria Rooth.

Kommentatorsparen under VM blir Chris Härenstam tillsammans Jonas Andersson samt Pelle Bäckman och Staffan Kronwall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet