Maria Rooth är förvånad över att Ylva Martinsen får lämna sitt uppdrag Foto: Bildbyrån

Maria Rooth: ”Jag är förvånad”

Uppdaterad
Publicerad

Ylva Martinsen får lämna sitt uppdrag som förbundskapten för damkronorna.

SVT:s expert Maria Rooth är förvånad över beskedet.

– Trodde nog förbundet hade ett längre tidsperspektiv, säger hon till SVT Sport.

I dag kom beskedet att damkronornas förbundskapten Ylva Martinsen får lämna sitt uppdrag. Hon fick två år på posten, något SVT:s hockeyexpert Maria Rooth tycker är kort tid.

– Jag är förvånad att de tar det här beslutet redan nu, jag trodde nog förbundet hade ett längre tidsperspektiv, säger hon till SVT Sport.

Damkronorna

”Lastar inte Ylva för det”

Martinsen har haft en tuff tid som förbundskapten. Damkronorna åkte ur A-VM 2019 och skulle ha spelat B-VM nu under våren, som dock blev inställt på grund av coronaviruset.

– Det blev som det blev, men i min värld lastar jag inte Ylva för det. Det känns som hela organisationen och laget varit så eftersatt i behandling att det är svårt på kort tid att göra under.

Dåligt resultat kan ha spelat roll

Just det dåliga resultatet i mästerskapet menar Rooth kan ha spelat roll när förbundet tog beslutet.

– Är det ett bättre reslutat de önskar och de har satt en agenda de vill nå, och inte känner att Ylva är rätt på olika sätt, så har man gått utifrån det. Så resultatet spelar säkerligen en roll i det, säger hon.

Martinsen har efter beskedet uttryckt att hon är besviken över att få lämna och att hon velat fortsätta – något Rooth förstår.

– Jag förstår att hon är besviken, hon har inte fått testa det hon velat hela tiden. Det är för kort tid för att sätta sin prägel på det här laget, säger hon.

ARKIV: Sverige förlorade straffdrama mot Tjeckien (6 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet