Linus Videll. Foto: Bildbyrån

Röstades fram av spelarna – petades ändå som kapten

Uppdaterad
Publicerad

Inför säsongen röstades nyförvärvet Linus Videll, 36, fram som lagkapten i Djurgården. Trots det petades han på grund av ett löfte från dåvarande tränaren – och sedan dess har han inte spelat. Enligt uppgifter till SVT Sport finns det nu slitningar inom spelartruppen.

Det har stormat kring Djurgården den senaste tiden. Förutom att resultaten har uteblivit på isen så har det stormat utanför.

Som Expressen först berättade så har spelaren Linus Videll, som återvände till SHL inför säsongen, anmält sin egen klubb för kränkande särbehandling.

Det handlar om på vilket sätt Videll blev fråntagen sitt kaptenskap den 19 oktober. Enligt Expressen var anledningen att dåvarande huvudtränaren Barry Smith hade utlovat ett annat nyförvärv, Marcus Sörensen, det uppdraget, något som även SVT Sport har uppgifter om. Det inträffade ska ha orsakat slitningar i Djurgårdens spelartrupp.

Något som gör petningen än mer anmärkningsvärd är att man enligt SVT Sports uppgifter inför säsongen lät spelarna rösta fram en lagkapten och att valet då föll på Videll. 11 SHL-matcher senare petades han.

Klubben har inlett en utredning med hjälp av två oberoende experter. Så här kommenterar vd Thomas Kraft det inträffade:

– Med den här specifika händelsen i fokus får utredningen sammanställas. Och den kommer vi ta del av internt och göra en bedömning över om vi har haft brister och i det fall vilken typ av åtgärder vi ser nödvändiga för att korrigera det och förbättra miljön, och processerna framåt. Har vi haft så pass allvarliga brister att det kräver andra konsekvenser får vi ta del av det också, säger han.

SVT Sport har sökt Linus Videll som har avböjt att uttala sig.

Hör mer om situationen i Djurgården i Hockeykväll som sänds på SVT Play 22.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.