Ryska spelarnas ilska efter JVM-uttåget: ”F**k you”

Uppdaterad
Publicerad

De ryska spelarna var ledsna och förbannade efter semifinalförlusten mot USA.

Allra argast var lagkaptenen Klim Kostin som buades ut av publiken när han demonstrativt deltog i ceremonin efteråt.

Då svarade han med att skrika ”fuck you”.

Ryssland hade det mesta av spelet och vann skotten mot USA, men förlorade matchen med 1–2 och är utslaget ur junior-VM i Kanada.

Efteråt sjönk flera av spelarna ihop på isen och tv-bilderna visade hur tårarna rann.

JVM i ishockey

Men vissa visade också sin besvikelse i form av ilska. Lagkaptenen Klim Kostin fick ett pris efter matchen, men lämnade snabbt bort det, tittade knappt in i kameran och försvann snabbt från fotograferingen.

Publiken buade då ut Kostin, som svarade med att skrika ”fuck you”.

– Här ser man ytterligare ett exempel på unga killar som kanske inte riktigt kan bete sig på rätt sätt. Vi såg det hos det svenska laget förra året. Det är viktigt att man tar det här med killarna efteråt, ”vi kanske har förlorat matchen, men det står en vinnare på andra sidan och dom måste vi respektera”, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

– Ibland måste man göra rätt trots att det känns åt helsike.

De svenska spelarna straffades i fjol hårt efter att flera av Juniorkronorna tagit av sig sina silvermedaljer i besvikelse efter finalförlusten mot Kanada.

JVM (Juniors)

Ryssland logo

Ryssland

1 - 2

USA logo

USA

0-1, 1-1, 0-0
Vancouver
Publik: 14355

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet