Fullsatta läktare är att vänta mot Kanada. Foto: Bildbyrån

”Såna här matcher man drömmer om”

Uppdaterad
Publicerad

Hockeynationernas hockeynation Kanada. I Kanada. Juniorkronorna beskriver den kommande semifinalen som en drömmatch. Men laget menar också att det blir ännu viktigare att behålla fokus – ett enormt publiktryck är att vänta. ”Det är nog snäppet värre än när vi spelade mot Finland förra året i Finland”, säger lagkapten Joel Eriksson Ek till SVT Sport.

Storsegern över Slovakien innebär att Sverige är klart för sin elfte raka semifinal. Där väntar hemmanationen Kanada, som har 16 JVM-guld på meritlistan.

– Det är de här matcherna man har drömt om sedan man var liten. Nu när vi får spela i Bell Centre så blir det ännu större, säger Elias Pettersson till SVT Sport.

JVM i ishockey

Och trycket i arenan lär bli massivt på onsdag.

”Snäppet värre än Finland i Finland”

– Det är nog snäppet värre än när vi spelade mot Finland förra året i Finland. Men det gäller för oss att spela vårt spel och inte tänka så mycket på allt runt om, säger lagkapten Eriksson Ek, som gjorde två av Sveriges åtta mål i kvartsfinalen.

Med ytterligare ett mål och en assist mot Slovakien toppar Alexander Nylander återigen poängligan. Mot drömmotståndet Kanada tror han att Sverige har ytterligare en växel att lägga in.

Kanada räknar med tufft motstånd

– Det kommer bli grymt kul, det kommer vara en fullsatt arena. Jag ser fram emot det väldigt mycket. Jag tror att vi kommer göra en mycket bra match, vi har ytterligare en nivå – vi kan bli ännu bättre.

Och i Kanada räknar man med att Sverige blir en tuff motståndare.

– Det är ett bra lag, de är stora, de är starka, de är snabba – de kan göra mål. Vi måste spela riktigt bra för att slå dem, säger kanadensiske stjärnan Dylan Strome till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet