Julie Zwarthoed blev tvåmålsskytt mot Djurgården Foto: Bildbyrån

SDE fortsätter att skrälla i SDHL

Förra året vann SDE endast fyra matcher efter ordinarie tid. Men årets säsong har börjat bättre, och i dag vann laget sin andra raka match efter att ha besegrat Djurgården med 3-0.

Förra säsongen tvingades SDE kvala för att hålla sig kvar i högstaligan. Och det efter en säsong med bara 18 poäng, hälften så många poäng som AIK som var närmast över kvalstrecket.

Men i fredags så stod laget för en rejäl skräll när de nollade fjolårsfinalisten Linköping och vann med 2-0. Och i dag var det dags igen, den här gången i derbyt mot Djurgården.

SDE kom ut starkt i första perioden och gick ifrån till 2-0 efter dubbla mål från Julie Zwarthoed, och i andra så utökade Leanne Ganney ledningen till 3-0.

I tredje perioden pressade Djurgården på rejält, och vann skotten med hela 19-2. Men närmare än 3-1 när Sofie Lundin reducerade med tre minuter kvar att spela kom de inte, utan matchen slutade 1-3.

För Djurgården var det andra raka derby-förlusten i årets SDHL. I fredags så blev de nollat när AIK vann med 2-0.