Nicola Eisenschmid låg bakom Djurgårdens seger i kvartsfinalen. Foto: Bildbyrån

Djurgården vann måstematchen efter Nicola Eisenschmids dubbel

Nicola Eisenschmid blev hjälte med två mål när Djurgården vann med 3–1 mot Leksand. Nu väntar en avgörande kvartsfinal mellan lagen.

– Vi har övertaget, säger Wilma Germundsson Wäng till SVT Sport.

Djurgården behövde vinna för att hålla liv i kvartsfinalserien mot Leksand. Då klev Nicola Eisenschmid fram och gjorde två mål i 3–1-segern.

Först gjorde hon 2–0 i den första perioden när hon slog in en retur och i början av den tredje perioden utökade hon till 3–0 i powerplay. Leksand reducerade genom Fanny Brolin men kom inte närmare än så.

– Vi åkte mer skridskor och satte mer press på dem. Vi gör fortfarande en del misstag som måste rättas till men vi kämpar mer än förra matchen, säger Djurgårdens Wilma Germundsson Wäng till SVT Sport.

”Vi har övertaget”

Leksand, som inte varit i semifinal sedan 2015, vann den första kvartsfinalen och nu väntar en avgörande kvartsfinal på söndag.

– Det är alltid svårt att vinna första matchen, vi har allt att vinna och jag tror att vi har övertaget till nästa match, säger Germundsson Wäng.

Modo till semifinal efter vändning

Modo är klart för semifinal efter att ha vänt 0–2 till seger med 5–2 i den andra kvartsfinalen mot SDE. Jaycee Magwood och Lina Ljungblom stod för två mål vardera i vinsten.

Se Nicola Eisenschmids dubbla mål i spelaren ovan.