Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nicole Hall blev hjälte för Djurgården i den avgörande kvartsfinalen. Foto: Bildbyrån

Djurgården till semifinal efter rysare mot Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Det krävdes förlängning i den avgörande kvartsfinalen. Där blev Nicole Hall hjälte för Djurgården som vann med 3–2 och är vidare till semifinal.

– Skönt att ta laget vidare, säger Nicole Hall till SVT Sport.

En sen kvittering av Djurgården gjorde att den tredje och avgörande kvartsfinalen gick till förlängning. Drygt tre minuter in i den femte perioden kom avgörandet när Nicole Hall sköt in 3–2 med ett skott från nära håll.

– Det känns jättebra och skönt att ta laget vidare till semifinal. Innerst inne vet vi att vi ska vara bättre än Leksand men allt kan hända. Vi visar nu att vi kan jobba som ett lag hela vägen, säger Nicole Hall till SVT Sport.

”Det är väldigt tungt”

Leksand, som jagade semifinal för första gången sedan 2015, hade ledningen med 1–0 och 2–1 men Djurgården kom tillbaka båda gångerna. Sedan kom avgörandet i förlängningen.

– Det är väldigt tungt, vi gör ett bra jobb men det räcker inte hela vägen. Vi gör en helt okej match och det är ett lite turligt mål på slutet men det är inget vi kan göra åt nu, säger Leksands Hanna Sköld till SVT Sport.

Djurgården förlorade första kvartsfinalen men vände serien och är vidare till semifinal. Sedan tidigare är Brynäs, Luleå och Modo klara för semifinal.

SDHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3 - 2

Leksands IF logo

Leksands IF

0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0
Hovet, Stockholm
Publik: 124

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.