Alba Gonzalo kan ta sitt första SM-guld Foto: Bildbyrån

Ingen SDHL-final i kväll – spelare är sjuka

Uppdaterad
Publicerad

I kväll kunde HV71 ha säkrat SM-guldet. Men så blir det inte.

Kvällens final ställs in. Anledningen: Spelare i Luleå har blivit sjuka.

Om det handlar om coronaviruset är dock oklart.

Det var tänkt att damernas SM-final skulle avgöras i bäst av fem matcher. Istället blir det nu bäst av tre matcher, på grund av coronaviruset, skriver svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Därmed kan HV71, som vann den första finalen i Luleå, säkra SM-titel hemma i Jönköping om de vinner en match till.

Corona och idrott

Oklart om/när matchen spelas

Men de får vänta på chansen. För kvällens och söndagens finalmatcher har ställts in på grund av sjukdom i Luleå, skriver SDHL på sin hemsida. Om/när matcherna spelas istället är ännu inte klart.

”I eftermiddag samlas elitkommité dam för att diskutera hur man går vidare i processen att spela klart finalserien. Förslag i elitkommité dam kommer att lämnas till Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott för beslut”, skriver SDHL.

”Säkra före det osäkra”

Det är dock oklart vad för sjukdomar det rör sig om.

– Vi har inte fått någon bekräftelse kring vad det är, men vi vill ta det säkra före det osäkra, säger SDHL:s kommersiella chef Angelica Lindeberg till SVT Sport.

– Vi misstänker inga fall av corona. Men vi är inga läkare och utesluter ingenting, säger Luleås vd Stefan Enbom, som även lägger till att spelarna inte kommer att testas för coronaviruset.

Kvalspelet ett frågetecken

Svenska ishockeyförbundet meddelar samtidigt att hockeyallsvenskan pausas omgående, och att hockeyettan pausas från midnatt. Hur det blir med det resterande kvalspelet framgår inte av pressmeddelandet.

Sedan tidigare har SHL meddelat att slutspelets start har skjutits upp till den 24 mars.

SVT Sport söker representanter från hockeyförbundet.

Förtydligande: Svenska ishockeyförbundet skickade ut ett pressmeddelande om att matchserien skulle spelas i bäst av tre matcher. Strax därefter meddelade SDHL att matcherna ställs in på grund av sjukdom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet