SDHL:s poängdrottning Lara Stalder skadad

Uppdaterad
Publicerad

Lara Stalder är överlägsen mål- och poängdrottning i SDHL.

Därför kippade nog många Brynäs-supportrar efter andan i kväll.

Hon tvingades nämligen avbryta Brynäs segermatch mot Leksand med vad som såg ut att vara en knäskada.

Men hon kom tillbaka senare i matchen.

Schweiziskan Lara Stalder toppar såväl målligan (37 mål) och poängligan (60 poäng) överlägset efter sina 30 första matcher i Brynäs-tröjan.

Även i kväll fick hon en bra start, då Brynäs mötte Leksand. Det var nämligen hon som efter 39 spelade sekunder av den andra perioden snyggt spelade fram Katerina Mrazova som pangade in matchens första mål.

Hakades av Leksand-spelare

Men bara drygt fyra minuter senare så var olyckan framme. Hon hakades upp av en Leksand-spelare, och fick sedan en tackling så att hon tappade balansen och landade mellan två Leksand-spelare med – som det såg ut på tv-bilderna – med all tyngd på vänsterbenet.

Hon blev sedan liggandes på isen och vred sig i plågor. Hon kunde sedan, med hjälp av lagkamrater och ledare, ta sig ut från isen, hoppandes på ett ben.

Men trots att det såg illa ut kom Stalder tillbaka i spel, och spelade bland annat fram till två mål i matchen som Brynäs till slut vann med 5–3-

SDHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

5 - 3

Leksands IF logo

Leksands IF

0-0, 3-1, 2-2
Monitor ERP Arena, Gävle
Publik: 134

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.