Toronto föll med 2-5 hemma mot Winnipeg i NHL i natt. Foto: Bildbyrån

Sena utvisningar sänkte Toronto: ”Vi var inte skärpta”

Tre Winnipegmål i tredje perioden, varav två i numerärt överläge, satte punkt för matchen mot Toronto i NHL.

Bortalaget vann till slut med 5–2, och får vända hem igen efter att ha tagit poäng i tre raka matcher.

Winnipeg inledde målskyttet i den andra perioden via Mason Appleton, men Toronto kom tillbaka och kvitterade via Jake Muzzin, innan William Nylander för andra matchen i rad blev målskytt.

Toronto-svensken såg ut att vrida upp kroppen för en passning, men slungade sedan i väg pucken, som via målvakten gick in.

Målet var Nylanders tolfte för säsongen, men hjälpte föga när Winnipeg lade in en till växel. Innan perioden var över hade Paul Stasny kvitterat, och knappt åtta minuter in i tredje gav Adam Lowry gästerna ledningen.

”Var inte skärpta”

Toronto pressade på för en ny kvittering, men tre utvisningar i perioden blev kostsamma för hemmalaget. Först utökades ledningen till 4–2, och när Winnipeg sedan fick spela fem mot tre sattes spiken i kistan med 5–2-målet.

Toronto har haft problem mot Winnipeg. I de tre matcher som spelats i rad har Winnipeg segrat i två, och i den där Toronto väl vann var det i förlängning.

Torontos tränare Sheldon Keefe var besviken över den nya förlusten – där han inte tyckte att någon i hans lag spelade särskilt bra.

– I dag hade vi helt enkelt ingen bra match. Vi var inte skärpta mentalt eller fysiskt, vi fick inte i gång vårt spel, säger han.

NHL FRÅN I GÅR: Hattrick i sista perioden av ryske succérookien Kaprizov

Rangers fick revansch

I Boston fick New York Rangers revansch, när man besegrade Boston med 4–0, samma siffror som Rangers förlorade med mot Boston så sent som i fredags natt (svensk tid).

Artemij Panarin var tillbaka på isen för Rangers, efter att ha missat nio matcher.

– Det var stort för oss att få tillbaka honom, inte bara för spelet, utan också för (känslan) i omklädningsrummet, säger Mika Zibanejad, som stod för två assist, efter matchen.

New York Rangers ligger för närvarande utanför slutspelsplats. Zibanejad vågar inte säga om 4–0-segern ger hopp om att slutspelet kan vara i sikte.

– Vi njuter av det här i dag, och gör oss redo för nästa match. Vi kan inte titta framåt, vi måste förbättra det vi kan och göra det vi gjorde bra i dag, säger han.

NHL FRÅN I GÅR: Här slår svensken till med första NHL-målet