Daniel Viksten inledde och avslutade målskyttet mot Växjö. Foto: Bildbyrån

Haukeland spikade igen i straffläggningen – Färjestad tog bonuspoängen i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Viksten gjorde mål i premiären mot Luleå.

När Färjestad mötte Växjö var Viksten het igen när han inledde målskyttet – och avslutade det i straffläggningen när FBK snodde extrapoängen.

– Vi spelade mycket bättre än i Luleå och kom ut med högre fart och skapade fler chanser, säger Färjestads Daniel Viksten, vars mål i straffläggningen avgjorde tillställningen, till C More.

Han inledde även målskyttet med att göra 1-0 redan efter 63 sekunder spel. Han har nu gjort tre mål på två matcher.

Växjö var det bättre laget i sudden, och senare delen av matchen, med flera fina chanser. Robert Rosén prickade stolpen i ett öppet mål efter en fin passning av tvåmålsskytten Richard Gynge. Där borde Växjö ha avgjort matchen.

KLIPP: Här missar Växjö chansen att avgöra – prickar stolpen

”Vi tar med oss bra saker”

– Skönt att premiären är avklarad. Vi tar med oss mycket bra saker även om det är surt att förlora, säger Växjös tränare Sam Hallam.

När det väl var dags för straffar spikade Färjestads målvakt Henrik Haukeland igen kassen och tog sina tre utmaningar. Viksten var säker och hittade det lediga högra krysset bakom Erik Källgren i Växjökassen.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

2 - 3

Färjestad BK logo

Färjestad BK

0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1
Vida Arena, Växjö
Publik: 50

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.