Michael Marchal, vd SHL.

SHL börjar som planerat – men vill ändra i spelschemat

Uppdaterad
Publicerad

SHL kommer att starta sin säsong som planerat den 19 september. Däremot föreslår man att göra om spelschemat för att alla lag ska få lika många hemmamatcher under september.

I dag hade SHL ett extrainkallat ägarmöte med anledning av coronapandemin. Efter att Folkhälsomyndigheten föreslog ett tak på 500 personer har SHL nu fastställt att säsongen ska starta den 19 september. Däremot föreslår man ett ändrat spelschema för att samtliga lag ska få lika många hemmamatcher i september.

– Beslutet föregicks såklart av en diskussion, men det var ett enhälligt beslut, säger SHL:s vd Michael Marchal till SVT Sport.

Inte anpassat

Han tycker däremot inte förslaget på max 500 personer är anpassat för elitidrott.

– Vi anser att vi på ett kontrollerat sätt kan ta emot fler, och det har vi sagt tidigt. Vi har gjort ett eget publikprotokoll och beroende på arenans storlek kan vi ta emot betydligt fler än 500, säger Michael Marchal till SVT Sport och fortsätter:

– Sedan är det viktigt komma ihåg att det här är Folkhälsomyndighetens remissvar och sedan kommer förordningen. Vi har fortfarande en förhoppning och tidigare har vi pratat om 50 procent i vårt publikprotokoll.

SE MER: FHM:s nya besked till idrotten: Kan släppa in 500 personer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.