Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Markus Ljungh vill gärna se fler utvisningar för spelförstörande moment. Foto: Bildbyrån

LHC-stjärnan Markus Ljungh: ”Man måste brotta sig in”

Uppdaterad
Publicerad

SVT-experten Jonas Andersson vill se roligare och mer offensiv ishockey i SHL. Därför vill han att domarna ofta blåser för spelförstörande moment. Han får medhåll av Linköpings stjärna Markus Ljungh.

– Man måste vrida och vända. Brotta sig in för att ta sig in på mål. Det är så det är just nu, säger forwarden.

Jonas Andersson vill se krafttag mot spelförstörande moment som till exempel att ”boxa ut” framför mål. Markus Ljungh håller med om att det idag tillåts för ofta.

– Är det en crosschecking så måste man ta den. Man kan inte tumma på regelboken. Ibland smygs det undan spelförstörande moment. Lite för ofta. Men domarna missar och vi gör fel där ute också. Men jag ser gärna att man tar mer än mindre, säger han och fortsätter:

– När man vill in på mål är det klubba mot bröstet. Man måste vrida och vända. Brotta sig in för att ta sig in på mål. Det är så det är just nu.

Växjös guldtränare Jörgen Jönsson ser inte att någon förändring i domarlinjen behövs.

– Jag ser inte det som ett stort problem. Det är många som spelar bländande, fin offensiv hockey och gör många mål. Jag tycker det ska vara kamp. Man kan inte bara få åka själv på isen. Balansen där är extremt viktig. Jag är absolut för att man inte ska förstöra spelet, men vi måste också ha kvar närheten, kampen och bataljerna kring pucken. Där har domaren en tuff uppgift, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.