Johanna Hemming-Hamberg, kommunikationsansvarig på SHL, kräver svar från ishockeyförbundet. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

SHL kräver svar från ishockeyförbundet

Uppdaterad
Publicerad

Inför förra säsongen bidrog SHL med 400 000 kronor till damlandslaget. Enligt TV4 har SHL inte fått reda på vart pengarna tagit vägen.

Efter att den svenska olympiska kommittén dragit in sitt stöd till Damkronorna i fjol bidrog SHL med 400 000 kronor. Vad de pengarna gick till har inte den svenska hockeyligan fått reda på – och i kölvattnet av Damkronornas konflikt med det svenska ishockeyförbundet vill SHL nu ha svar på hur pengarna användes.

– Vi ska inte styra verksamheten eller hur det ska gå till, men det är viktigt för svensk ishockey att vi vet vad pengarna går till och att de gör bra saker. Vi vill veta hur framtidsplanerna ser ut, säger Johanna Hemming-Hamberg, PR-ansvarig på SHL, till TV4.

– Det här är viktigt för svensk hockey, killar och tjejer, att alla kan drömma om en karriär inom ishockeyn, det är jätteviktigt för oss. Vi har nu en första dialog med SDHL och deras styrelse, säger Hemming-Hamberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet